Algemeen
Het is vanzelfsprekend dat goed functionerende remmen zeer belangrijk zijn voor jouw veiligheid en dat van andere weggebruikers. Door de jaren heen is het remsysteem van auto's steeds complexer en geadvenceerder geworden. Hier kun je zelf wat algemene informatie vinden over het remsysteem van een auto.

Slijtage
Tegenwoordig gebruiken de meeste auto's remschijven en remblokken om snelheid te verminderen. Bij het gebruik hiervan is het slijten van deze remonderdelen, net als het slijten van jouw schoenzolen, onvermijdelijk. Dit worden dan ook wel slijtageonderdelen genoemd. Hier kun je meer informatie vinden over remblokken en remschijven.

Werkt je rem niet meer zo goed dan zijn het doorgaans ook de slijtageonderdelen van jouw remsysteem die aan vervanging toe zijn. Hoe snel jouw remonderdelen vervangen dienen te worden is erg afhankelijk van hoe je jouw auto gebruikt. Hoeveel kilometers je jaarlijks rijdt, of je vooral korte of lange stukken rijdt en of je "rustig" of "onvoorzichtig" remt.

APK-Direct
Omdat deze slijtage geleidelijk gaat is het handig om regelmatig de conditie van jouw remsysteem door een specialist te laten controleren. Hoor je bijvoorbeeld een schurend of piepend geluid tijdens het remmen? Trilt je stuur bij het remmen of voelt het intrappen van jouw rempedaal ‘vreemd’? Kom dan vrijblijvend even bij ons langs! Indien jouw auto bij APK-Direct is voor vervanging van deze onderdelen controleren wij direct de werking van het remsysteem van jouw auto.

Bij APK-Direct kun je tegen een scherpe prijs jouw auto door een professional laten onderhouden.

Aanbiedingen
Wil je optimaal profiteren en kosten besparen. Bekijk dan onze aanbiedingen. Bij deze aanbiedingen ontvang je flinke korting en bespaar je ook nog eens veel tijd!

© Copyright 2021