Plan nu een afspraak, wij overleggen van te voren altijd wat er uitgevoerd gaat worden, en eventueel onvoorziene zaken worden altijd met u besproken.

Algemeen
Bij de airco installatie in jouw auto denk je waarschijnlijk aan de warme zomermaanden. Wat veel mensen niet weten is dat jouw airco in de winter ook helpt tegen beslagen ruiten. Dit komt omdat de airco installatie vocht onttrekt uit de lucht. Dit betekent voor jou, goed zicht en optimaal comfort.

Het is zelfs aan te raden om je airco ook in de wintermaanden af en toe aan te zetten. Dit is goed voor de smering van het aircosysteem en kan onnodige reparaties voorkomen. Hier vind je meer informatie over het aircosysteem en het onderhoud ervan.

De verdamper van uw airco-systeem koelt de lucht die uw auto binnenkomt, zodat u een aangename koele temperatuur in de auto heeft. Hierbij slaat er condens neer op de verdamper en zo wordt er een ideale voedingsbodem gecreëerd voor schimmels en bacteriën. Naast dat deze schimmels en bacteriën een onprettige geur met zich meebrengen, adem je deze lucht ook in wanneer je in de auto rijdt. Dit is natuurlijk niet ideaal voor de gezondheid.

Veel airco-reinigingsmiddelen maskeren slechts de nare geur maar verwijderen niet de schimmels en bacteriën. Bij APK-Direct gebruiken we een biocide van Forte, goedgekeurd door de CTGB, die daadwerkelijk de schimmels en bacteriën verwijderd. Niet alleen de verdamper maar ook de luchtkanalen van uw auto worden hierdoor schoon en schimmelvrij.

Mogelijke problemen
De airco koelt niet meer goed, ruikt muf of doet het helemaal niet meer. Dit kan verschillende oorzaken hebben, varierend van een kapotte zekering tot een compressor die het heeft begeven. Als er te weinig koelmiddel in het systeem zit is dit slecht voor de compressor. Dit kan leiden tot onnodig dure reparaties. Wacht daarom niet te lang en komen even langs voor een inspectie

APK-Direct Airco service
Het is verstandig jouw airco installatie om het jaar eens te laten controleren door een expert. Doordat koelmiddel, vanwege de hoge druk, geleidelijk uit de installatie ontsnapt is de richtlijn om deze om het jaar te laten bijvullen. Problemen met uw aircoinstallatie? Kom dan vrijblijvend even bij ons langs!

Bij APK-Direct kun je tegen een scherpe prijs jouw auto door een professional laten onderhouden.

Bij onze airco service beurt voor maar €79,- voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

  • Lektest door middel van het vacumeren van het systeem
  • Reinigen koudemiddel zodat ongewenste elementen uit de installatie verwijderd worden
  • Toevoegen olie aircopomp
  • Toevoegen lekdetectie kleurstof
  • Vullen van het koudemiddel

Optioneel: reinigen airco-systeem € 37,50

  • Reinigen van de ventilatiekanalen en de verdamper van uw auto
  • Verwijderen van schimmels en bacterien die nare luchtjes veroorzaken
  • Gebruik van biocoden goedgekeurd door de CTGB

Aanbiedingen
Wil je optimaal profiteren en kosten besparen. Bekijk dan onze aanbiedingen. Bij deze aanbiedingen ontvang je flinke korting en bespaar je ook nog eens veel tijd!

Plan je airco service beurt

© Copyright 2021